Rozhovor Co nás čeká a nemine? zveřejnil Spolek Svatopluk 14. února 2024

Trialog zakladatelů | Michal Semín, Ilona Švihlíková, Petr Drulák

Mgr. Michal Semín je vydavatelem časopisu Te Deum a publicistou se zaměřením na politiku, náboženství a sociální etiku. Angažuje se v několika konzervativně zaměřených spolcích. Stál u zrodu domácího vzdělávání v České republice.

prof. Ing. Petr Drulák, Ph.D. je zakladatel spolku Svatopluk, je profesorem mezinárodních vztahů na Katedře politologie na Filozofické fakultě Západočeské univerzity v Plzni. Působil jako velvyslanec České republiky ve Francii, náměstek ministra zahraničí a ředitel Ústavu mezinárodních vztahů. Je autorem desítek odborných článků, několika učebnic a monografií včetně prvních českých učebnic analýzy zahraniční politiky, teorie mezinárodních vztahů a metodologie politologického výzkum. V roce 2022 vydává monografii Podvojný svět (Academia) a editovanou knihu Svrchovanost zprava i zleva. Věnuje se politické publicistice zejména v MF Dnes a v internetovém časopise !Argument

doc. Ing. Ilona Švihlíková, Ph.D. je česká ekonomka, autorka či spoluautorka řady monografií, např. Přelom: Od Velké recese k Velké transformaci, Jak jsme se stali kolonií, Kapitalismus, socialismus a budoucnost. Aktuálně je děkankou na fakultě VŠO. Stála u zrodu spolků Alternativa zdola a u časopisu !Argument.