Obsah:

IDF: Nemocnice Al-Ahli (Al-Ma’amadani): Počáteční zpráva o následcích IDF

Mike Adams: Přesvědčivé video důkazy ukazují, že izraelská bomba zasáhla areál nemocnice al-Ahli a zabila stovky palestinských civilistů, když spali na dvoře sousedícím s parkovištěm


Analýzu Al-Ahli (Al-Ma’amadani) Hospital: Initial IDF Aftermath Report uveřejnil server Izraelskách obranných sil (IDF) 18. října 2023

Nemocnice Al-Ahli (Al-Ma’amadani): Počáteční zpráva IDF o následcích

IDF uzavřely hodnocení After Action Review a mohou potvrdit, že za útok na nemocnici Al-Ahli v Gaze ze 17. října 2023 byl zodpovědný Islámský džihád.

V tomto článku

Přehled incidentu
Al-Ahli – Časová osa incidentu
Počáteční reakce IDF
Počáteční videoreakce
Proces vyšetřování
Podpůrné důkazy analýzy IDF
Předběžný závěr události baptistické nemocnice Al-Ahli

Přehled incidentu: Al-Ahli (Al-Ma’amadani)NEMOCNICE

Večer 17. října 2023, jedenáct dní po barbarském útoku Hamasu na IzraelČesky, se objevily zprávy o velkém výbuchu v nemocnici Al-Ahli (Al-Ma’amadani) ve městě Gaza, která byla zasažen raketou. Hamas, organizace považovaná za teroristickou organizaci Austrálií, Kanadou, Evropskou unií, Izraelem, Japonskem, Paraguayí, Spojeným královstvím a Spojenými státy, okamžitě prohlásila, že nemocnice byla cílem izraelského letectva (IAF). Ministerstvo zdravotnictví Hamasu okamžitě oznámilo přes 500 mrtvých a mnoho dalších zraněných.

Po důkladném přezkoumání následků napříč IAF, izraelským námořnictvem, středisky řízení palby, zpravodajskými službami a elektronickým dohledem byly IDF schopny dospět k závěru, že:

  • IDF v té době neprovedly v okolí nemocnice žádné údery – vzdušnými, námořními ani pozemními silami
  • Raketu odpálili teroristé z Islámského džihádu v rámci širší palby zaměřené na Izrael
  • Požár byl pravděpodobně důsledkem vznícení raketového paliva
  • Zprávy Hamasu o škodách byly výrazně přehnané
  • IDF uzavřela hodnocení After Action Review a může potvrdit, že za útok na nemocnici Al-Ahli (Al-Ma’amadani) v Gaze byl zodpovědný Islámský džihád.

Časová osa incidentu Al-Ahli

7. října 2023

  • 06:29: Komunity a vojenské pozice v jižním Izraeli se staly terčem útoku Hamasu při brutálním masakru, který si vyžádal přes 1400 obětí a asi 200 Izraelců unesených do Gazy. Útok doprovázela masivní raketová palba na izraelskou domácí frontu. Tato raketová palba více než 6500 raket pokračuje po celou dobu války mezi Izraelem a HamasemČesky.

17. října 2023

  • 18:15: Hamas vypálil salvu raket na izraelskou frontu, která spustila sirény v jižním Izraeli, včetně Asheklon a Rishon LeTzion.
  • 18:59: Palestinský islámský džihád (PIJ) odpálil deset raket na Izrael ze hřbitova poblíž baptistické nemocnice Al-Ahli v Gaze. To spustilo raketové sirény daleko na sever jako v Ramat Gan, Bat Yam a Beni Brak.
  • 18:59: Okamžitě se objevily zprávy o výbuchu v nemocnici.
  • Rozvědka IDF později odhalila, že v tomto okamžiku již Hamas věděl, že nemocnice byla zasažena explozí zbloudilých raket. Hamás se záměrně rozhodl využít mezinárodní média k zahájení globální mediální kampaně založené na absolutní lži. Hamás záměrně zvýšil počet obětí, aby dále posílil mezinárodní podporu.
  • V interním telefonním hovoru Hamasu agent přiznává, že jejich raketová palba na izraelské civilisty selhala (viz níže).
  • IDF zahajuje okamžité interní vyšetřování incidentu.
  • 00:39: Po pečlivém prozkoumání IDF oficiálně popírá jakoukoli účast na explozi v nemocnici:

Počáteční reakce IDF na incident v nemocnici Al-Ahli (Al-Ma’amadani)

Rozesláno 18. října 2023 v 00:39

Po dodatečném přezkoumání a křížovém prozkoumání operačních a zpravodajských systémů je jasné, že IDF nezasáhly nemocnici v Gaze.

Nemocnice byla zasažena v důsledku neúspěšné rakety odpálené teroristickou organizací Islámský džihád. Teroristické organizace v pásmu Gazy střílejí bez rozdílu na Izrael.

Od začátku války dopadlo v Gaze přibližně 450 raket odpálených na Izrael, což ohrožovalo a poškozovalo životy obyvatel Gazy.

Podívejte se na úvodní zprávu zdeČesky.

První videoodpověď kontradmirála Daniela Hagariho, hlavního mluvčího IDF

(18. října 00:39)

 

Proces vyšetřování IDF

  1. Vyhodnocení operační aktivity: IDF začala vyloučením jakýchkoli útočných aktivit v bezprostřední blízkosti nemocnice v době výbuchu . To zahrnovalo křížové šetření mezi izraelským letectvem, izraelským námořnictvem, pozemními silami a dalšími relevantními organizacemi.
  2. Přezkoumání operačních systémů: Vyšetřování pokračovalo pečlivým přezkoumáním elektronického monitorování, konkrétně izraelských radarových systémů, které sledují raketovou palbu z pásma Gazy. Z analýzy trajektorie salvy raket odpálených v té době je zřejmé, že rakety odpálené z Gazy v 18:59 byly odpáleny v těsné blízkosti nemocnice. Zdá se, že to dále potvrzuje několik nezávislých zdrojů videa dostupných online, z nichž je jasné, že během raketové salvy jedna z raket dopadla v pásmu Gazy.
  3. Zpravodajská analýza: Izraelská vojenská rozvědka poté pečlivě prozkoumala zdroje SIGINT (Signal Intelligence), aby vyhodnotila, co Hamas a Palestinský islámský džihád věděly. Zachycený telefonát odhalil, že teroristé si byli dobře vědomi toho, že raketa selhala, a konkrétně se zmínil o nemocnici Al-Ahli. Tento odposlech byl porovnán s jinými zpravodajskými zdroji, aby se potvrdila jeho spolehlivost.
  4. Distribuce informací: Jednou – a IDF potvrdilo, že pouze jednou – byla distribuována  aktualizace. IDF pokračovala brífinkem pro média konaným v 9:30 dne 18. října a bude i nadále s klíčovými partnery sdílet rozšířené informace.

Podpůrné důkazy analýzy IDF

Letecký dohled nad místem dopadu

Tento obrázek porovnává letecké záběry areálu nemocnice před (15. října 2023) a po (17. října 2023) dopadem rakety. Na základě snímků nelze identifikovat přímý zásah do samotné nemocnice, místo toho se zdá, že raketa dopadla na parkovišti. Primární bod dopadu je mimo nemocnici, na parkovišti, kde jsou patrné známky požáru, ale nejsou patrné žádné krátery nebo strukturální poškození okolních budov.

Letecké záběry IDF: Před a po

Výmluvné známky leteckého úderu – jmenovitě krátery a strukturální poškození budovy – do očí bijícím způsobem chybí. Obrázek níže pro srovnání ukazuje, jak by vypadal letecký úder.

Srovnání bitevní analýzy

Náznaky požáru lze očekávat vzhledem k typu raket odpálených raketou Islámského džihádu, přičemž velká část raketového pohonu zůstává díky výrazně kratší dráze letu uvnitř rakety. Vizuální záběr níže ukazuje infračervené snímky parkoviště baptistické nemocnice Al-Ahli. Primární umístění požárů je viditelné, stejně jako trosky na střechách. Opět nejsou vidět žádné krátery a všechny stěny okolních budov jsou neporušené.

Radarová dráha rakety palestinského islámského džihádu Salvo

Vzhledem k místní produkci mnoha raket není neobvyklé, že teroristické rakety – určené k odpálení na izraelské civilisty – selžou a zasáhnou civilisty v Gaze. Toto je další způsob, jakým obyvatelé Gazy platí za Hamás a lidské štíty Islámského džihádu strašlivou cenu. Jen během války mezi Hamásem a Izraelem v roce 2023, k 18. říjnu, asi 450 raket odpálených z pásma Gazy selhalo a dopadlo v pásmu Gazy – asi 5 % všech odpálených raket.

Následující obrázek ukazuje trajektorii raket odpálených Palestinským islámským džihádem v 18:59, což jasně ukazuje blízkost jejich dráhy k nemocnici.

IDF radarové sledování startů

Zachycený telefonní hovor mezi členy Hamasu

Toto je zvuk a přepis telefonního hovoru zachyceného zpravodajskou službou IDF 17. října 2023, který ukazuje, že Hamás si byl původu raketové palby dobře vědom.

Člen Hamasu č. 1: Říkám, že je to poprvé, co vidíme padat takovou střelu

Člen Hamasu č. 2: Proto říkáme, že patří palestinskému islámskému [džihádu]

Člen Hamasu č. 1: Co?

Člen Hamasu č. 2: Říkají, že patří palestinskému islámu

Člen Hamasu č. 1: Je to od nás?

Člen Hamasu č. 2: Vypadá to tak.

Člen Hamasu č. 1: Kdo to říká?

Člen Hamasu č. 2: Říkají, že šrapnel z rakety je místní šrapnel a ne jako izraelský šrapnel

Člen Hamasu č. 1: Co říkáš, UPRAVENO?

Člen Hamasu č. 2: Ale bůh žehnej, nemohlo si to najít jiné místo k výbuchu?

Člen Hamasu č. 1: Nevadí, ano, UPRAVENO, natočili to ze hřbitova za nemocnicí

Člen Hamasu č. 2: Co?

Člen Hamasu č. 1: Vystřelili to ze hřbitova za nemocnicí Al-Ma’amadani (Baptistická nemocnice Al-Ahli) a selhalo to a spadlo to na ni.

Člen Hamasu č. 2: Je za tím hřbitov?

Člen Hamasu č. 1: Nemocnice Al-Ma’amadani je přesně v areálu

Člen Hamasu č. 2: Kde to je, když vstoupíš do areálu?

Člen Hamasu č. 1: Nejprve vstoupíš do areálu a nechoď směrem k městu a je to po pravé straně nemocnice Al-Ma’amadani

Člen Hamasu č. 2: Ano, vím to.

Z telefonátu je zřejmé, že během krátké doby po incidentu si Hamás dobře uvědomoval zdroj útoku na obyvatele Gazy – raketovou palbu z Gazy.

Předběžný závěr události baptistické nemocnice Al-Ahli

Na rozdíl od Hamasu, který rozšířil své psychologické operace, zločiny proti lidskosti a zločiny proti lidu Gazy, zahájily IDF okamžité vyšetřování, na které dohlížely nejvyšší úrovně velení.

Tento odborný přezkum byl proveden s využitím široké škály informačních zdrojů, včetně zpravodajských analýz, použití operačních vojenských systémů a leteckých záběrů. Všechny informace byly pečlivě zkontrolovány. V mlze války je absolutně nemožné poskytnout přesné, spolehlivé a věrohodné analýzy, jaké předkládá Hamás, v tak krátkém čase. To je další náznak lží, které teroristická organizace šíří.

Důkazy, které IDF zpřístupnily navzdory tomu, že jsou v současné době zapojeny do války na ochranu lidu Izraele, potvrzují bez jakýchkoliv pochybností, že výbuch v nemocnici Al-Ahlai v Gaze způsobila raketa Islámského džihádu, která selhala.

IDF bude i nadále jednat v souladu s mezinárodním právem. Tento incident ukazuje, jak se obvinění proti Izraeli – v tomto případě nepravdivá a nepodložená obvinění vznesená teroristy – mohou rozšířit a rozdmýchat napětí v regionu.

Jak řekl kontradmirál Hagari v tiskovém prohlášení 18. října:

Tuto informační válku musíme vyhrát důkazy, ne vynucenými, nevěrohodnými prohlášeními. Musíme to vyhrát s důkazy. Nemáme jinou cestu. Musíme zůstat morální, musíme jednat podle mezinárodního práva. Nemáme jinou cestu. Jinak nebudeme demokratickou, liberální zemí. A to je to, proti čemu bojujeme. Je to demokratická, liberální země, která bojuje v oblasti Gazy kontrolované Hamasem/ISIS s nevinnými civilisty, které používá jako lidský štít… nemůžeme žít vedle naší hranice s vládou Hamasu/ISIS, která bude naše civilisty ohrožovat a páchat masakry.

Zpět na obsah

 


Analýza Mike Adamse Compelling video evidence points to Israeli AIR BURST bomb striking al-Ahli hospital grounds, killing hundreds of Palestinian civilians as they slept on courtyard grounds adjacent to the parking lot vyšla na serveru Natural Nevs 18. října 2023

Přesvědčivé video důkazy ukazují, že areál nemocnice al-Ahli zasáhla izraelská bomba a zabila stovky palestinských civilistů, kteří spali na dvoře sousedícím s parkovištěm

 

Díky investigativní práci Information LiberationČesky (Chris Menahan) a „Lord Bebo“ (@MyLordBebo na Twitteru / X) jsou nyní k dispozici přesvědčivé důkazy o tom, že Izrael bombardoval areál nemocnice al-Ahli pomocí „letecké bomby“ a že o den později bombardoval rovněž ulice poblíž nemocnice al-Quds.

Od strašlivého bombardování nemocnice al-Ahli 17. října – které podle zdravotníků v Gaze mělo za následek smrt více než 500 palestinských lidí – se v médiích a napříč internetovými diskusními skupinami vedla zuřivá debata, zda byla bomba odpálena džihádskými silami (konkrétně Palestinským islámským džihádem – PIJ) nebo izraelskou armádou. Každá strana vehementně ukazovala prstem na druhou stranu a počáteční pozorování vyvolalo legitimní otázky, zda incident lze vůbec izraelskému bombovému útoku připsat.

V případě, že jste ověřené video exploze, která otřásla areálem nemocnice neviděli, zde je video z Brighteonu ukazující poškození a také uvádějící „leteckou bombu MK-84“ jako pravděpodobně použitou munici:

 

Počáteční pozorování – která se mnohým pozorovatelům zdála nezvratná – zahrnovala:

– Skutečnost, že budovy nemocnice al-Ahli nebyly zasaženy žádným výbuchem a neutrpěly vážné škody. To vedlo mnoho lidí k otázce, jak mohlo být zabito více než 500 lidí.

– Skutečnost, že na parkovišti nebyl žádný velký kráter, který by se zpočátku zdál být epicentrem exploze.

– Skutečnost, že džihádisté ​​odpalovali rakety přibližně ve stejnou dobu, kdy nemocnicí al-Ahli otřásla exploze. To se zdálo být v souladu s tvrzením Izraele, že za zásah do areálu nemocnice byla zodpovědná vadná raketa PIJ.

Těm, kdo se přikláněli ve prospěch Izraele, byly uvedené skutečnosti více než dostatečné k závěru, že Izrael nemocnici nebombardoval. Mnozí v konzervativních médiích dokonce tvrdili, že celý příběh o bombovém útoku na nemocnici byl „falešný“, což znamená, že nikdo nebyl bombardován a vůbec nikdo nezemřel. Zdá se, že si nikdo z těchto lidí není vědom, že dokonce i Organizace spojených národů zveřejnila údaje dokazující, že Izrael provedl již 51 bombových útoků na nemocnice v celém Pásmu Gazy, přičemž zabil 15 zdravotnických pracovníkůČesky.

Podle vojenských expertůČesky odpovídá více než 6 000 bomb svržených na Gazu čtvrtinovému ekvivalentu atomové bomby svržené ve druhé světové válce na Hirošimu. Izraelské bombové útoky dosud zabily téměř 3 500 PalestincůČesky [18. října, pozn. red.], což se blíží trojnásobku počtu Izraelců zabitých teroristy Hamasu 7. října.

Ukazuje se, že všechna média tvrdící, že bombardování al-Ahli nebylo vinou Izraele, postrádala kritické důkazy. Zde je přehled některých z těchto kritických důkazů.

Kritický důkaz, který ukazuje na izraelskou leteckou bombu

Za prvé, když zvažujeme, jak mohlo být zabito 500+ lidí, když budovy nemocnice nebyly přímo zasaženy, musíme si uvědomit, že pozemky al-Ahli sousedící s parkovištěm byly obsazeny vysídlenými uprchlíky spícími na zemi. (zdrojČesky)

Nebyli tedy v budovách nemocnice a nebyli budovami odstíněni. Absorbovali plnou sílu úderu, když obří ohnivá koule parkoviště a okolní nádvoří pohltila. To je důvod, proč videa po bombardování ukazují tolik mrtvých na pozemcích sousedících s parkovištěm. Právě tam leželi lidé, když je výbuch zabil.

Za druhé, skutečnost, že na parkovišti není žádný kráter, je v souladu s bombou explodující ve vzduchu, která vybuchne v předem stanovené výšce, aby maximalizovala škody. Důkazy tohoto výbuchu nad zemí jsou jasně viditelné v tweetech a videích uvedených níže, dokumentujících, že kapoty a střechy několika vozidel jsou rozdrceny mocnou silou shora. Tento model poškození je možný pouze se vzduchovou výbušnou zbraní, nikoli s pozemní raketou nebo bombou.

Je třeba připomenout, že džihádské síly nedisponují municí vybuchující ve výšce. Tu má jen Izrael.

Pokud by bomba skutečně vybuchla při dopadu na parkoviště, vozidla by byla poškozena z boku a byla by odhozena stranou, což by vykazovalo boční strukturální poškození, nikoli zkřivené, zohýbané střechy a kapoty, které vykazují. Takové poškození je v souladu pouze s tím, že zbraň vybuchla nad nimi a vytvořila tlakovou vlnu, která zničí vše pod ní, včetně stovek Palestinců spících na nádvoří (jejichž těla byla vlnou výbuchu rozdrcena a následně spálena ohnivou koulí).

Zatřetí, zvuk přilétající rakety souhlasí s jinými známými izraelskými raketovými údery, se slyšitelnou charakteristickou signaturou, která ničím nepřipomíná typický zvuk raket Hamasu nebo džihádu (které jsou ve srovnání s izraelskými zbraněmi těžkopádné a pomalé).

Následující srovnávací video ukazuje vedle sebe známý izraelský bombový útok napravo, následovaný útokem na nemocnici al-Ahli nalevo. Jejich zvuková charakteristika je téměř totožná a nezní jako rakety Hamasu.

Za čtvrté, rakety Hamásu nemají explozivní sílu, jak ji zachycuje video úderu na nemocnici al-Ahli. Velmi velké ohnivé koule a explozivní efekty nejsou možné s technicky nenáročnými, svépomocně vyrobenými raketami Hamasu nebo Džihádu.

Za páté, rakety odpalované PIJ byly v noci, kdy došlo k jejímu bombardování, odpalovány pryč od nemocnice al-Ahli. Přesto letělo izraelské proudové letadlo ve správné pozici nad nemocnicí, aby vypustilo naváděnou bombu, jako je MK-84. K explozi došlo několik sekund poté, co izraelský proudový letoun bombu svrhl a aktivoval světlice, aby se vyhnul možným střelám země-vzduch. To jasně znázorňují následující video a statický snímek:

Izraelská armáda se záměrně pokusila zastřít dráhu džihádských raket, když zveřejnila následující: „Z analýzy operačních systémů [izraelské armády] byla proti Izraeli provedena nepřátelská raketová palba, která procházela okolím nemocnice, když byla zasažena.“ To je záměrně zavádějící. Ano, rakety byly odpalované v blízkosti, ale letěly pryč od nemocnice, ne nad ní ani k ní.

Za šesté, 18. října Izrael bombardoval ulice poblíž nemocnice al-Quds. Video tohoto bombardování téměř dokonale souhlasí se zvukem střely, izraelským proudovým letounem ve vzduchu (vystřelujícím světlice) a s následnou explozi ohnivé koule:

Za sedmé, z předchozích zpráv již víme, že Izrael pravděpodobně připravil události 7. října jako vojenský ústup, aby teroristům z Hamásu umožnil provádět zvěrstva, která by ospravedlnila izraelské zničení Gazy (samozřejmě následuje Izrael nárokováním si celého pásma Gazy pro sebe a zároveň vysídlení všech Palestinců). Toto je klasické izraelské chování: Spáchejte zvěrstvo, obviňte svého nepřítele a pak ospravedlňujte další zvěrstvo proti němu ve formě odvety. Izrael to dělá po generace. Z Al-DžazíryČesky :

Rutina vypadá asi takto: Izrael spáchá lidskoprávní zvěrstvo, okamžitě popírá, že by s tím měl cokoli společného, ​​říká, že má pádné důkazy, že zločin spáchali Palestinci, a pak jen čeká, jestli se někomu podaří prokázat, co se skutečně stalo. Pokud se nakonec ukáže, že zvěrstvo skutečně spáchal Izrael, mlčky přijme odpovědnost, ale v té době se pozornost světa již přesunula na jiné záležitosti.

Izrael provedl přesně tuto rutinu loni, poté, co zavraždil palestinsko-americkou novinářku a veteránku Al-Džazíry Shireen Abu Akleh.

Premiér Netanjahu – globalista a člen WEF – navíc čelí jistému vězení, pokud si svou pozici premiéra neudrží. Pravděpodobně vidí vyhlazení Palestinců a prohlášení Gazy za izraelské území za svou kartu „vyhni se vězení“, pokud se mu to podaří.

Shrnutí nových důkazů, které ukazují, že za zvěrstvo v nemocnici al-Ahli je odpovědný Izrael

– Letecká bomba MK-84 svržená izraelským letadlem zachycená na videu bombardování.
– Výbuch ve vzduchu vysvětluje konkávní kapoty a střechy vozidel i chybějící kráter na parkovišti.
– Civilisté spící na nádvoří vysvětlují vysoký počet obětí, a to i bez strukturálního poškození budov.
– Izraelská popírání nejsou důvěryhodná, protože Izrael byl dříve přistižen při lži o svých zvěrstvech.
– Izrael již od 7. října bombardoval nemocnice v Gaze nejméně 51krát a izraelští vůdci opakovaně slibovali, že infrastrukturu v Gaze bombardováním škol, nemocnic, zařízení na úpravu vody a mešit zcela zničí.
– Izrael má motiv tento útok provést a obvinit z něj Hamás, aby dále ospravedlnil genocidu na Palestincích, aby je Izrael mohl všechny zlikvidovat a ukrást jim půdu.

Pro ujasnění: nic z toho neomlouvá teroristické útoky Hamasu proti izraelským civilistům. To, co Hamás proti izraelským občanům udělal, byl jednoznačně válečný zločin a brutální projev naprostého opuštění základních principů, kterými by se lidstvo mělo řídit. Vražedná brutalita Izraele vůči nevinným palestinským civilistům je však rovněž válečným zločinem a jeden válečný zločin neospravedlňuje druhý.

Proto vyzývám k míru a diplomacii. Svět musí požadovat příměří, diplomatické intervence, humanitární pomoc a úplné vyšetření bombových útoků na nemocnice v Gaze. Zejména Izrael musí být zastaven v eskalaci svých válečných zločinů proti palestinskému lidu a ve snaze páchat další zvěrstva, která může využít k ospravedlnění kampaně jednoznačně kvalifikovatelné jako „etnická čistka“.

Připojte se ke mně ve volání po míru tím, že budete říkat pravdu o násilí. Odsuzujte veškeré násilí – včetně izraelského násilí vůči civilistům – a nenechte se manipulovat vysoce rafinovanými izraelskými propagandistickými narativy.

Mike Adams (aka „Health Ranger“) je zakládajícím redaktorem NaturalNews.com, nejprodávanějším autorem (č. 1 nejprodávanější vědeckou knihou na Amazon.com s názvem „Food Forensics“), ekologickým vědcem, držitelem patentu na Vynález eliminující radioaktivní izotopy cesia, držitel několika cen za vynikající žurnalistiku, vydavatel vědeckých zpráv a vlivný komentátor na témata od vědy a medicíny po kulturu a politiku.

Mike Adams pracuje také jako vědecký ředitel laboratoře mezinárodně akreditované (ISO 17025) analytické laboratoře známé jako CWC Labs. Zde mu byl udělen Certifikát výjimečnosti za dosažení extrémně vysoké přesnosti analýzy toxických prvků v neznámých vzorcích vody pomocí ICP-MS instrumentace.

Zpět na obsah


[PJ]